onsdag 19 juni 2013

Barkerville, det blev visst lite fel...

 
Är det någon som kommer ihåg Barkerville Goldmines? Det var ju de som förra sommaren kom med en resursuppdatering som hette duga, 10,6 Moz@5,28 g/t indicated var siffror som fick marknaden att hicka till (och aktien att rusa). Det fanns dock de som tvivlade, det såg lite för bra ut för att vara sant. Vilket det också var, Barkerville blev börsstoppat och tvingat att göra om rapporten eftersom den inte betraktades som tillförlitlig. Jag skrev några rader om det bland annat eftersom Nisse på Jordanfonden skrev ett obebegåvat inlägg där han hävdade att Barkerville visst hade en massa guld och förmodligen skulle bli uppköpta innan jul. Det stämde väl sådär kan vi konstatera men i alla fall kom Barkerville med en uppdaterad rapport idag och det är några saker som är värda att notera där:
  1. Den indikerade resursen droppar från från 10 Moz till 1 Moz.
  2. Halterna droppar från 5 g/t till 2 g/t.
I sanningens namn ska också sägas att Barkerville har antagna (inferred) resurser på 4Moz@2,74g.
 
Men faktum kvarstår; det finns inte alls lika mycket guld som Barkerville hävdade i första rapporten. Och det har inte alls samma halter. Och frågan som säkert många nu ställer sig är att om det var så mycket fel i den första rapporten, hur kan man då lita på vad som står i den här? Och hur mycket kan man lita på ledningen i Barkerville? Inte ett skit om du frågar mig.
 
Aktien kommer att rasa när handeln drar igång igen, allt annat vore ett underverk. Och det där uppköpet som Nisse babblade om lär nog dröja ytterligare någon eller några jular...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar