tisdag 3 oktober 2017

Lite uppdateringar


Lite uppdateringar från marknaden och bolagen.

Zink
Går som tåget, idag gick det över 1,50/lb vilket är det högsta på myyycket länge. Zink (och bly) gör exakt som förväntat, men det är naturligtvis frustrerande att zink-bolagen inte hänger med. Men förr eller senare kommer de att börja röra på sig.

Americas Silver rapporterade idag att man har börjat skeppa zink- och blykoncentrat från San Rafael. Det är enligt plan och inte förvånande i sig, men ändå skönt att allting går som det ska. Man räknar med att nå "kommersiell produktion" i slutet av detta år. Som jag har skrivit är detta en game changer, timingen är helt perfekt och med dagens priser på zink och bly kommer San Rafael (och Americas Silver) att vara en kassako som heter duga!

Vendetta fortsätter att harva (vilket alla andra bolag också gör i och för sig), vilket är frustrerande, jag skulle ljuga om jag skrev något annat. Det är fortfarande ett ganska stort säljtryck och det må så vara, men problemet är att det inte verkar finnas något köptryck vilket gör att det inte är några större volymer att tala om. Men förr eller senare måste helt enkelt den här börja stiga, något annat finns inte. Det som är bra med Vendetta (förutom att det redan är en mycket bra fyndighet) är att pågående borrprogram kommer att rulla på under hela hösten, så det kommer att komma nyheter regelbundet.

Still long and strong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar